exposició
Xesco Mercé / Expoxesco'07
de l'11 d'octubre al 10 de novembre de 2007
 

EXPOXESCO és el títol de la nova exposició que XESCO MERCÉ presenta a la La Xina A.R.T.

-Mestre: ¿Qui soc jo?
-Tu, com jo, com tots, ets molts.
Les mil i una nits

L’inefable personatge interpretat per David Carradine, en aquella mítica sèrie dels divendres a la nit “Kung-Fú” va dir, en uns dels capítols: ”És tan important caminat com fer parades durant el camí”. El sempre elegant ment sinistre pare de Kane, John Carradine, a “La diligència”, del seu homònim Ford, decidia iniciar el seu darrer viatge al triar una carta a l’atzar. Aquestes dues anècdotes podrien explicar el perquè d’aquesta mostra que Xesco Mercé (la sisena al nostre espai) ens presenta.

Tots els artistes creen, de forma irremeiable, també molts cops casual, imatges i (alguns) móns nous i (si poden) van exposant la seva obra. Però hi ha un moment on un s’ha de parar a reflexionar sobre la seva pròpia producció i, sobre tot, la seva pròpia vanitat. Crec que va ser Nabokov qui va dir que “La cara no és el mirall de l’ànima, aquest espill són sempre els amics”.

En aquest muntatge Xesco Mercé ha intentat que fossin els seus amics qui fessin la seva obra, pot ser per reconèixer-se a ell mateix. Un manat d’artistes proposen al versió del que podria, li agradaria o hauria de ser l’obra de l’artista. “Deixem que els altres diguin qui som“, deia Montaigne, i aquesta cita podria resumir tota aquesta paraulada.