actividadesmultimediaartistascontactoenlacesbarconxin
catalð
exposició
"Barcelona Emergents (1)" / Anna Brucart i Elena Vidal
del 13 al 29 de Juny de 2013
 
 

Des de la seva gestació, ja fa més de quinze anys, La Xina A.R.T. ha tingut entre les seves dèries més remarcables la de voler ser una plataforma de projecció dels treballs dels artistes més joves de la ciutat i el país. Aquests hi ha pogut participar en diferents propostes i modalitats, des de les exposicions col·lectives d'arts plàstiques més convencionals als concursos de performance més vocacionalment trencadors (Houdini Performance Festival). Hem acollit nous creadors a festivals de cinema d'animació estiuencs (Xinaxittà) i a certàmens musicals de caràcter anual (La Xina Sona). És, però, la convocatòria "Sortida d'emergència" (2011) la que permet cristal·litzar i formatejar aquells desitjos i iniciatives precedents. En els dos anys que ha funcionat aquesta iniciativa, vàrem poder gaudir del treball més fresc d'una dotzena de nous artistes que van ser seleccionats pels que llavors eren llurs professors.

"Barcelona emergents" vol ser el continuador natural d'aquella proposta però canviant-hi el format, es a dir, convertint-se en concurs públic. "Barcelona emergents" és una iniciativa que ha volgut donar suport, visibilitat i difusió a l'obra de tots els joves creadors que estan acabant els seus estudis als principals centres d'ensenyament artístic de Barcelona i de Catalunya. En aquest primera edició s'hi ha presentat més de quaranta participants representant la majoria d'escoles d'art (Belles Arts, Massana, Llotja), de tots els indrets de la geografia coneguda (des de Tarragona al Japó) i de totes les disciplines creatives possibles (instal·lacions, videoart, fotografia, escultura, etc). Aquesta gran varietat, tot i dificultar l'elecció final dels guanyadors, ha estat tan sorprenent, calidoscòpica i enriquidora com ho pretenia la pròpia iniciativa.

Per la primera exposició s'ha seleccionat les molt particulars propostes de dues joves dones artistes: Anna Brucart (provinent de la Facultat de Belles Arts de Barcelona) que ens mostrarà un treball a mig camí entre l'acció performàtica i la delicadesa consubstancial de la serigrafia sobre paper japonès. I Elena Vidal (de l'Escola Massana) que ens presenta un recull de "dibuixos meditatius" i "preprojectes escultòrics" que ens parlen de la intuïció com a motor de tot el procés formalitzador d'obres físiques posteriors, amb un inquietat ús de materials d'incert maridatge. "