actividadesmultimediaartistascontactoenlacesbarconxin
catalð
imatge
film

XESCO MERCÉ PRESENTA EL FILM DE CLAUDE CHABROL "LE BOUCHER" A LA FILMOTECA

Filmoteca de Catalunya (Sala Laya) Plaça Salvador Seguí, 08001 Barcelona
Dijous 9 de gener a les 18:30h

a les 18:30h
 

Obrint el cicle "Fantasmagories del desig 2020", el nostre company Xesco Mercé, presentarà la sessió inaugural, que comptarà amb un debat-col·loqui posterior, amb la pel·lícula que ell ha triat. o, més ben dit, ha desitjat: El Carnisser (Le boucher), de Claude Chabrol.

La setena edició d'aquest cicle, coordinat per Mercè Coll i Salvador Foraster, com en anteriors ocasions, programa un recull variat de propostes fílmiques triades pels diversos presentadors convidats. Cadascun d’ells farà una lectura personal de la “seva” pel·lícula. La proposta és obrir un petit espai de reflexió sobre la mirada i la seva representació al cinema, o sobre allò que ens interpel·la en una obra de creació. El títol de Fantasmagories del desig no obliga a cap restricció temàtica, sinó que seran els presentadors i el públic els qui il·lustrin amb les seves reflexions cadascuna de les obres programades. Perquè, no és potser el mateix cinema una  fantasmagoria del desig?

Fantasmagoria: ‘art de representar figures per mitjà d’una il·lusió òptica.’ És la primera accepció que recull el diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans. I sembla una definició de cinema. Impulsant el cicle hi segueixen estant La Casa de la Paraula i l’Espai Freud, dues institucions que s’interessen pels secrets que s’amaguen darrere els nostres desitjos.

Desig: ‘acció de desitjar’, o bé ‘taca a la pell atribuïda a un antull, no satisfet, de la mare durant l’embaràs’. No hi ha misteri. O sí. El que és important és precisar que el desig és “no satisfet”.

Fitxa tècnica:
Direcció Claude Chabrol
Interpretació Jean Yanne, Stéphane Audran, William Guérault, Roger Rudel, Antonio Passalia, Mario Beccara
Producció Itàlia-França
Any 1970
Versió VOSC
Durada 93'

Encara que narra la història d’un psicòpata amb aficions criminals, Chabrol no desaprofita l’ocasió de fer el que li agrada: descriure l’ambient provincià francès.

“Chabrol vol demostrar que la sordidesa més abjecta es presenta, sovint, amb un rostre afable, i que els convencionalismes ho són fins que sorgeix l’excepció, que, en aquest cas, resulta monstruosa” (Esteve Riambau).

(El film es reprojectarà el diumenge 26, a les 16:30)

https://www.filmoteca.cat/web/ca/film/le-boucher
https://www.filmoteca.cat/web/ca/cicle/fantasmagories-del-desig-2020

Títol: Le Boucher (Fantasmagories del desig 2020)
Presentació:Xesco Mercé
Data: Dijous 9 de gener
Hora: 18:30
Espai: Filmoteca de Catalunya (Sala Laya) Plaça Salvador Seguí, 08001 Barcelona