actividadesmultimediaartistascontactoenlacesbarconxin
catalð

imatge

 

exposició

Columnes sense fam / La dissecció dels panets
Martine Saurel / Loran Jacob

del 30 de novembre al 28 de desembre de 2019

 
 

Aquesta parella d'artistes francesos, rodamons com tot artista que es preu de ser-ho (han viscut a Barcelona, a Berlín, a diversos llocs de França), tornen a la que sempre serà casa seva, La Xina A.R.T., per mostrar-nos els seus darrers treballs: escultures, instal·lacions, vídeos, impressions digitals... Ambdós ja han participat en diversos projectes col·lectius al nostre espai, però ara inauguraran la seva primera exposició a quatre mans aquí. Són membres, des de la seva fundació, de la Xarxa europea d'espais de creació Kanîbal'hopox i, darrerament, han creat el col·lectiu artístic APTE, amb seu a la Bretanya francesa. A La Xina ens ofereixen dues propostes:COLUMNES SENSE FAM Martine Saurel 

Martine ens presenta una instal·lació d'un tema dilecte per a ella: l'alimentació. Després de "Aliments de foc" (2006) i "La migració de les culleres" (2008), arriba "Columnes sense fam". Un joc de paraules sobre les "columnes sense fi" (sans fin-sans faim) de Brancusi. Bosses de supermercat apilades que diuen molt de la nostra societat de consum, de la sobreproducció alimentària i de la confusió dels consumidors, amb una gana insuperable. Bosses d'arpillera i llaunes amuntegades que recorden, alhora, la feina de l'agricultor i els precaris equilibris del consum.LA DISSECCIÓ DELS PANETS / Loran Jacob

La sèrie de peces que dona el nom al grup la formen diversos monotips que representen diversos productes de pastisseria, dins del seu propi embalatge. Dos treballs més conformen la proposta de Loran: 
1. "La dansa dels panets": un film d'animació, amb un pas de temps accelerat i sincopat, inspirat en la famosa escena del film de Chaplin "La febre de l'or" (1925.
2. "Crema batuda": una ma que bat la massa del pa, un ritual estrany, gairebé pornogràfic. Unes imatges potser tan hipnòtiques com fastigoses, un bany de sucre pel cervell.